Do Rzeczy

Kraj Świat Opinie Religia Historia Ekonomia Zdrowie Tygodnik 
SubskrybujSzukajMenu
px

Bezpieczeństwo żywności

Partnerzy Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa
  • Materiał partneraBezpieczeństwo żywnościKrajEkonomiaStyl
    „Bitwa Regionów” – polska kuchnia w najlepszym wydaniu
    „Bitwa Regionów” – polska kuchnia w najlepszym wydaniu
    Wideo
  • Bezpieczeństwo żywnościZdrowie
    Jak być etycznym wszystkożercą, czyli o jedzeniu dla dobra środowiska
    Jak być etycznym wszystkożercą, czyli o jedzeniu dla dobra środowiska
  • Bezpieczeństwo żywnościZdrowie
    Naukowcy pomogą zrozumieć konsumentom oświadczenia zdrowotne na opakowaniach żywności
    Naukowcy pomogą zrozumieć konsumentom oświadczenia zdrowotne na...
  • Materiał partneraBezpieczeństwo żywnościKraj
    Zdrowe i smaczne, bo z Polski. Postaw na rodzime produkty. Jak kupować świadomie
    Zdrowe i smaczne, bo z Polski. Postaw na rodzime produkty. Jak kupować...
  • Bezpieczeństwo żywnościZdrowie
    Popularne mity dotyczące cukru. Czy rzeczywiście szkodzi?
    Popularne mity dotyczące cukru. Czy rzeczywiście szkodzi?
  • Zdrowie
    Jak długo można bezpiecznie przechowywać ryż? Odpowiedź nie jest oczywista
    Istnieje wiele odmian ryżu. Niezależnie od tego, którą wolisz, zapewne zastanawiasz się, jak długo można bezpiecznie przechowywać ryż. Sprawdźmy to!
    21 sty 202118:01
    Jak długo można bezpiecznie przechowywać ryż? Odpowiedź nie jest oczywista
  • Tylko na DoRzeczy.plŚwiat
    Autor: Małgorzata WołczykMałgorzata Wołczyk
    Kolejki głodu w Madrycie
    Pomimo negowania przez socjalistyczny rząd Hiszpanii zjawiska „kolejek głodu” w Hiszpanii, bieda wśród klasy średniej narasta z każdym miesiącem. W maju dziennik ABC, jako jedyny wśród mediów głównego nurtu, przerwał milczenie:
    30 gru 202013:06
    Kolejki głodu w Madrycie
  • Kraj
    Polskie produkty dla Bohaterów Sierpnia ‘44
    Ponad 900 paczek z żywnością przekazał Powstańcom Warszawskim Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa. Każda z nich zawiera wyroby ze znakiem PRODUKT POLSKI, czyli wytworzone w kraju z użyciem rodzimych surowców.
    23 paź 202010:44
    Polskie produkty dla Bohaterów Sierpnia ‘44
  • EkonomiaKraj
    Polacy stawiają na polskie produkty
    Konsumenci coraz chętniej wybierają polskie marki. W ten sposób solidarnie wspierają gospodarkę w dobie kryzysu wywołanego pandemią koronawirusa. Przychodzą też z pomocą rodzimym firmom, które – dzięki wyborom klientów – mogą się...
    23 wrz 202016:37
    Polacy stawiają na polskie produkty
  • Artykuł sponsorowany
    Tegoroczna kampania cukrownicza Krajowej Spółki Cukrowej może być rekordowa
    Wystartowała 19. kampania cukrownicza Krajowej Spółki Cukrowej. Prognozy spółki zakładają, że jej siedem cukrowni skupi i przerobi niemal 7 mln ton buraków cukrowych. Finalna produkcja cukru może osiągnąć milion ton
    22 wrz 202016:58
    Tegoroczna kampania cukrownicza Krajowej Spółki Cukrowej może być rekordowa
  • Kraj
    Duże też piękne – rolnictwo zrównoważone w gospodarstwach wielkopowierzchniowych
    Rolnictwo zrównoważone chroni zasoby środowiska, ogranicza negatywny wpływ swojej działalności na otoczenie, buduje żyzność gleby i troszczy się o bioróżnorodność. Top Farms, największe gospodarstwo rolne w Polsce, realizuje tę ideę od...
    21 wrz 202011:58
    Duże też piękne – rolnictwo zrównoważone w gospodarstwach...
  • Materiał partnera
    Debata EKG: Klimat dla rolnictwa, rolnictwo dla klimatu
    Jak rolnictwo wpływa na klimat Ziemi, a jak zmiany klimatu na rolnictwo? Jakie szanse oraz wyzwania dla rolnictwa niesie ze sobą Zielony Ład? I czy zmiana rolnictwa konwencjonalnego na ekologiczne – na duża skalę – jest możliwa? O tym...
    8 wrz 202013:25
    Debata EKG: Klimat dla rolnictwa, rolnictwo dla klimatu
  • Materiał partnera
    Polskie mięso najlepsze na grill. To nasza duma i wizytówka
    Polacy kochają grillować. Pyszny posiłek to jednak nie wszystko. Ważne, by był również pożywny i zdrowy. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wraz z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolnictwa zachęcają konsumentów do świadomego kupowania na...
    21 sie 202015:03
    Polskie mięso najlepsze na grill. To nasza duma i wizytówka
  • Materiał partnera
    Rolnictwo i produkcja: dla dobra ludzi i planety
    Dbałość o środowisko naturalne, transparentne relacje z klientami i kontrahentami, rozwój biznesu z myślą o przyszłych pokoleniach – to fundamentalne zasady, które tworzą podwaliny każdego profesjonalnego biznesu budowanego w sposób...
    18 sie 2020 9:57
    Rolnictwo i produkcja: dla dobra ludzi i planety
  • Kraj
    Prezes Grupy Top Farms: strategię „od pola do stołu” realizujemy od dawna
    Pandemia koronawirusa i związane z nią załamanie łańcucha dostaw w branży spożywczej i rolnej pokazały, jak istotną rolę odgrywają rodzimi producenci w zapewnieniu bezpieczeństwa żywnościowego kraju – mówi Tomasz Zdziebkowski, prezes...
    17 sie 202014:30
    Prezes Grupy Top Farms: strategię „od pola do stołu” realizujemy od dawna
  • Kraj
    Polskie i ekologiczne
    Kiedy kupujemy polski produkt, to wspieramy rodzimych przedsiębiorców i rolników oraz krajową gospodarkę. A naszą żywność cechuje naprawdę wysoka jakość, na świecie traktuje się ją jako żywność klasy premium – mówi Marcin Wroński,...
    31 lip 2020 9:32
    Polskie i ekologiczne
  • Materiał partnera
    McDonald’s: myślimy lokalnie, działamy globalnie
    McDonald’s jest silnie zakorzeniony w lokalnej gospodarce. Mimo globalnej skali nasz biznes w Polsce jest oparty na współpracy z krajowymi dostawcami. Staramy się też być odpowiedzialnymi sąsiadami – mówi Magdalena Neuman, dyrektor ds....
    22 lip 202019:51
    McDonald’s: myślimy lokalnie, działamy globalnie
  • ZdrowieKraj
    Polskie smaki, czyli przez żołądek do serca turysty
    „Polska smakuje turystycznie” i „Polska smakuje w agroturystyce” to dwie najnowsze kampanie Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa (KOWR). Ich celem jest promocja polskich produktów rolno-spożywczych oraz żywności regionalnej i tradycyjnej.
    21 lip 202014:09
    Polskie smaki, czyli przez żołądek do serca turysty
  • ZdrowieKraj
    Problem wagi ciężkiej
    Otyłość nie jest tylko defektem estetycznym – to choroba zagrażająca życiu!
    6 lip 2020 9:45
    Problem wagi ciężkiej
  • Materiał partnera
    Jakie nasiona wybrać?
    Uprawa warzyw, ziół i kwiatów to wielka przygoda, która rozpoczyna się od zakupu materiału siewnego. Jakie nasiona wybrać – na taśmie, a może otoczkowane? Czy warto kupować nasiona ekologiczne? Czym są nasiona F1? Odpowiadamy!
    30 cze 202012:47
    Jakie nasiona wybrać?
  • Materiał partnera
    Kupuj świadomie: jak rozpoznawać certyfikowaną żywność?
    Coraz więcej Polaków zwraca uwagę na jakość i miejsce pochodzenia nabywanej żywności. Jak orientować się w gąszczu symboli widniejących na opakowaniach? Jakich certyfikatów jakości i oznaczeń szukać na etykietach? Odpowiadamy: warto...
    20 cze 202010:37
    Kupuj świadomie: jak rozpoznawać certyfikowaną żywność?
  • Materiał partnera
    Biologizacja, czyli sposób na suszę
    Susze, które kiedyś pojawiały się co pięć lat, teraz występują rok po roku. Co zrobić, by ograniczyć straty w rolnictwie? Odpowiedzią na zmiany klimatyczne może być biologizacja, czyli działania w celu zatrzymania wody w glebie. Top...
    2 cze 202017:46
    Biologizacja, czyli sposób na suszę
  • Kraj
    Patriota na zakupach
    Kupuj świadomie – PRODUKT POLSKI. Pomożesz polskiej gospodarce, polskim firmom i rolnikom. Wesprzesz rodzimą gospodarkę w dobie kryzysu.
    21 maj 202016:40
    Patriota na zakupach
  • Materiał partnera
    Na czym polega mała retencja?
    Mała retencja to proste sposoby na gromadzenie wody w okolicy. Pozwala nam zatrzymać lub spowolnić spływ wód, dbając przy tym o rozwój środowiska naturalnego.
    15 maj 202017:15
    Na czym polega mała retencja?
  • Kraj
    Autor: Łukasz ZboralskiŁukasz Zboralski
    Czy wyschniemy?
    Po długim okresie suszy wreszcie w kraju padał deszcz. To jednak nie zmienia polskiego problemu z dramatycznie małym zasobem wody. Czy zdołamy ją zatrzymać u siebie?
    15 maj 2020 6:08
    Czy wyschniemy?
  • Kraj
    Otyły swiat
    Joanna Bojańczyk || Winę za globalna epidemie otyłości ponoszą korporacje przemysłu spożywczego, które okładają menu na naszych talerzach. Tylko bogatych stać na zdrowe jedzenie.
    13 maj 2020 6:08
    Otyły swiat
  • Świat
    Ile przytyli Włosi w czasie kwarantanny? Ciekawe badanie
    Włosi przytyli średnio 2 kilogramy podczas prawie dwumiesięcznej kwarantanny – to wynik analiz przeprowadzonych dla związku rolników Coldiretti. Zauważono, że wpływ na to miało uciekanie się do "pocieszającego jedzenia" i mniejsza...
    5 maj 202015:42
    Ile przytyli Włosi w czasie kwarantanny? Ciekawe badanie
  • Artykuł sponsorowany
    Apel ministra do Polaków: Kupujcie świadomie!
    Polska gospodarka potrzebuje wsparcia. – Podczas codziennych zakupów kierujmy się patriotyzmem konsumenckim. Wybierajmy świadomie polskie produkty. W ten sposób przyczynimy się do uratowania miejsc pracy – zaapelował Minister Rolnictwa.
    30 kwi 202010:36
    Apel ministra do Polaków: Kupujcie świadomie!
  • KrajZdrowie
    Koronawirus przenosi się na jedzeniu? Sanepid odpowiada
    Główny Inspektor Sanitarny zamieścił we wtorek na swojej stronie zaktualizowane pytania i odpowiedzi dotyczące żywności i koronawirusa.
    29 kwi 2020 6:36
    Koronawirus przenosi się na jedzeniu? Sanepid odpowiada

Kolejne strony:  1 strona 2 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Pokaż więcej



Do Rzeczy - Facebook Do Rzeczy - Twitter Do Rzeczy - YouTube

  • Kontakt
  • Prenumerata
  • Reklama
  • Polityka prywatności
  • Regulamin

© ℗ 2012-2021 Orle Pióro Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.